Otthonra


Fekete szappan VS Fekete szappan
„Nem minden szappan jó, ami fekete”

Kolléganőimmel már egy ideje beleszaladunk abba a hibás bőrápolási szokásba, hogy az Ilcsi fekete szappan nyomán sokan beruháznak más gyártó „fekete szappanjába”, melyek sajnos csak nevében egyeznek az eredeti, faggyúszabályozó, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő szappannal. És ez a különbség a bőrökön is megmutatkozik.
Eltérő összetételüknél fogva nem eredményezik ugyanazokat a pozitív hatásokat.
Elsősorban nem igazi elszappanosító anyag van bennük, ezt elsősorban az INCI alapján lehet ellenőrizni. Klasszikus szappannál ezt „Potassium” feliratként kell megtaláljuk /lehetőleg elsőként a felsorolásban/, valamint nem a jótékony ichtiol található meg bennük, hanem eddig amivel én találkoztam
pl. aktív szén, iszap stb.
Ezek is biztosan jók valamire, de nem ugyanarra mint az Ilcsi Fekete szappan!!!
És ismét megerősíteném azt a városi legendát, hogy mosakodásra a szappanok a legjobbak. Nem a tusfürdők és pipereszappanok, hanem az elszappanosító anyagot tartalmazó szappanok /INCI: potassium!!/
Való igaz, hogy leoldja az elhalt szaruréteget és így szerencsére a felkent krémeket, testápolókat jól fel tudja szívni a bőr.
Ezzel szemben a habzó anyagokat tartalmazó tusfürdők nemhogy nem oldják le a természetes úton, /mivel a bőrünk folyamatosan megújul/- és nem a szappan használat miatt!- képződött szaruréteget, hanem valójában még jobban kiszárítják ezek a rendkívül erős vegyi anyagok a bőrünket. És így a le nem oldott fennmaradó vastag szaruréteg miatt a tápláló krémek sem tudnak felszívódni.

Rövidfilm Ilcsi néniről (1. rész)
Rövidfilm Ilcsi néniről (2. rész)
Fekete szappan használata férfiaknak borotválkozáshoz!